srijeda, 26. lipnja 2024.



 Biblija je vrlo jasna kada je u pitanju svrha našeg života!

Svrha života prema ljudima u Bibliji je:
Salomon: Budući da govori o uzaludnosti života kada se živi prema pravilima ovoga svijeta i sve što život može ponuditi je jedno te isto, Salomon daje sljedeći zaključak u knjizi Propovjednika: "Glavno je sve što si čuo: Boj se Boga i drži njegove zapovijedi, jer to je sve za čovjeka jer će Bog iznijeti na sud svako djelo i svaku tajnu, bilo dobru ili zlu" (Propovjednik 12,13-14). Salomon kaže da se život treba sastojati od slavljenja Boga, svojim mislima i životom i držanja Njegovih zapovijedi, jer jednog dana ćemo stati pred Njega na sudu.
David: Za razliku od ljudi koji žele dobiti svoj dio u ovom životu, David se veselio svom zadovoljstvu u vremenu koje dolazi. Rekao je: “I gledat ću lice tvoje u pravdi; kad se probudim, bit ću zadovoljan tvojom prisutnošću” (Psalam 17,15). Za Davida će njegovo pravo zadovoljstvo doći kada se probudi (u sljedećem životu), kada vidi Božje lice (zajednica s Njim) i kada postanemo poput Njega (1. Ivanova 3:2).
Asaf: U Psalmu 73, Asaf govori kako je bio u iskušenju da zavidi zlima koji su se činili bezbrižni i koji su izgradili svoje bogatstvo na leđima onih koje su iskorištavali, ali tada je shvatio kakav je njihov kraj. A kao kontrast onome što su tražili u svojim životima, u stihu 25 kaže ono što je njemu važno: "Koga imam na nebu? I s tobom neću imati ništa na zemlji." Za njega je odnos s Bogom bio najvažnija stvar u životu.
Pavao: Apostol Pavao je govorio o svemu što je postigao prije nego što je bio licem u lice s uskrslim Kristom i kako je sve što je prije imao ili postigao (osobito u religiji) za njega postalo poput brda smeća u usporedbi sa savršenstvom spoznaje Isuse Kriste, čak i ako je to značilo gubitak svega što je imao. U Filipljanima 3:9-11, on kaže "da mogu primiti Krista i naći se u njemu, ne da imam vlastitu pravednost, koja dolazi od Zakona, nego pravednost koja dolazi po vjeri u Krista, pravednost Božju utemeljenu na vjera; da mogu upoznati Njega i snagu Njegovog uskrsnuća, i sudjelovati u Njegovim patnjama, suglasan s Njegovom smrću, kako ne bih dosegao uskrsnuće od mrtvih." Opet, najvažnije za Pavla bilo je upoznati Krista i imati pravednost koja dolazi od njega, a do koje je došao vjerom u Krista, i živjeti u zajedništvu s njim iako mu to donosi patnju (2. Timoteju 3,12).
Svrha života prema Otkrivenju:
Krist se vraća i njegova vladavina od 1000 godina na zemlji dolazi kraju, nespašeni su uskrsnuli i suđeno im je prema njihovim djelima i poslani na njihovo vječno odredište, Ognjeno jezero (Otkrivenje 20). Zemlja i nebo koje poznajemo bit će uništeni i novo nebo i nova zemlja bit će stvoreni, gdje će vječnost vladati. Još jednom, kao u Edenskom vrtu iz Postanka, čovjek će ponovno živjeti s Bogom i On s njim (Otkrivenje 21:3); svaki ostatak prokletstva (na zemlji zbog čovjekovog grijeha) bit će uklonjen (tuga, bolest, smrt, bol) (Otkrivenje 21:4). Bog kaže da će oni koji pobjeđuju baštiniti sve, on će biti njihov Bog i oni će biti njegovi sinovi. Tako da će, kao što je navedeno u Postanku, otkupljeno čovječanstvo živjeti u zajedništvu s Bogom, slobodno od grijeha (i vanjskog i unutarnjeg) i njegovog prokletstva u savršenom svijetu, te će imati savršeno srce poput Kristovog (1. Ivanova 3:2-3 ).
Svrha života prema Isusu Kristu:
U početku je Bog stvorio čovjeka da uživa (1) u zajedništvu s njim, (2) u odnosu s drugima, (3) u radu i (4) da vlada zemljom. Ali s čovjekovim padom u grijeh, zajedništvo s Bogom je prekinuto, odnosi s drugima su često "teški", čini se da rad uvijek ima svoje loše strane, a čovjek se bori zadržati privid vlasti nad prirodom, bilo da je to s vremenom ili korovom u vrt ili polje. Na novoj zemlji i novom nebu čovjek će ponovno biti uključen u sve to ali u obnovljeno savršeno stanje. Ali kako netko postati dio skupine onih koji će stići do novog neba i nove zemlje? Može li se smisao života pronaći u sljedećem životu, kada se ukloni prokletstvo grijeha? Isus Krist, Sin Božji, napustio je svoj dom na nebu, postao potpuni čovjek dok je u isto vrijeme potpuni Bog, i došao je na Zemlju PLATITI CIJENU ZA ​​NAŠ VJEČNI ŽIVOT kao i smisao života u ovom životu. Budući da je naša grešnost odvojila ljudsku rasu od Boga i time donijela prokletstvo na nas, Matej 1:21 kaže da je Isus došao "spasiti ljude od njihovih grijeha".Svrha života prema Otkrivenju:
Krist se vraća i njegova vladavina od 1000 godina na zemlji dolazi kraju, nespašeni su uskrsnuli i suđeno im je prema njihovim djelima i poslani na njihovo vječno odredište, Ognjeno jezero (Otkrivenje 20). Zemlja i nebo koje poznajemo bit će uništeni i novo nebo i nova zemlja bit će stvoreni, gdje će vječnost vladati. Još jednom, kao u Edenskom vrtu iz Postanka, čovjek će ponovno živjeti s Bogom i On s njim (Otkrivenje 21:3); svaki ostatak prokletstva (na zemlji zbog čovjekovog grijeha) bit će uklonjen (tuga, bolest, smrt, bol) (Otkrivenje 21:4). Bog kaže da će oni koji pobjeđuju baštiniti sve, on će biti njihov Bog i oni će biti njegovi sinovi. Tako da će, kao što je navedeno u Postanku, otkupljeno čovječanstvo živjeti u zajedništvu s Bogom, slobodno od grijeha (i vanjskog i unutarnjeg) i njegovog prokletstva u savršenom svijetu, te će imati savršeno srce poput Kristovog (1. Ivanova 3:2-3 ).Svrha života prema Isusu Kristu:
U početku je Bog stvorio čovjeka da uživa (1) u zajedništvu s njim, (2) u odnosu s drugima, (3) u radu i (4) da vlada zemljom. Ali s čovjekovim padom u grijeh, zajedništvo s Bogom je prekinuto, odnosi s drugima su često "teški", čini se da rad uvijek ima svoje loše strane, a čovjek se bori zadržati privid vlasti nad prirodom, bilo da je to s vremenom ili korovom u vrt ili polje. Na novoj zemlji i novom nebu čovjek će ponovno biti uključen u sve to ali u obnovljeno savršeno stanje. Ali kako netko postati dio skupine onih koji će stići do novog neba i nove zemlje? Može li se smisao života pronaći u sljedećem životu, kada se ukloni prokletstvo grijeha? Isus Krist, Sin Božji, napustio je svoj dom na nebu, postao potpuni čovjek dok je u isto vrijeme potpuni Bog, i došao je na Zemlju PLATITI CIJENU ZA ​​NAŠ VJEČNI ŽIVOT kao i smisao života u ovom životu. Budući da je naša grešnost odvojila ljudsku rasu od Boga i time donijela prokletstvo na nas, Matej 1:21 kaže da je Isus došao "spasiti ljude od njihovih grijeha".
Svrha života ovisi o ljudskom porijeklu:
Ako smo rezultat kozmičke slučajnosti (evolucije), onda smo samo sofisticirani biološki oblik života koji je uspio postići samosvijest. Očajni smo jer nema većeg smisla u životu nego preživjeti i nastaviti vrstu dok neka sljedeća kozmička slučajnost ne odnese naš životni oblik jednu razinu više. ALI, mi NISMO rezultat kozmičke slučajnosti. Prava znanost pruža dokaze da je makroevolucija (transformacija jedne vrste u drugu) farsa. Evolucija se lažno naziva "znanošću" jer je činjenica da se ne ponavlja niti ju je moguće promatrati i nešto je što se mora prihvatiti vjerom kao i stvaranje.
🙏💝✝Valsidal Civonaviz
I dok nastavljamo učiti više o mikrobiologiji, došli smo do spoznaje da je vjerojatnost stvaranja najjednostavnije proteinske molekule potrebne za život potpuno nemoguća čak i ako je trebalo TRILIJUN godina da se dogodi nasumična, ispravna kombinacija aminokiselina. Ni fosilni ostaci nisu dovoljan dokaz za teoriju evolucije. Prema samim evolucionistima, trebao bi postojati neograničen broj promjenjivih oblika života koji još nisu pronađeni. Ono što fosilni ostaci pokazuju u skladu je s onim što opisuje Postanak u Bibliji: najveći broj različitih vrsta pojavio se u isto vrijeme i te su vrste u većini slučajeva iste kao one koje postoje danas. Promjene kod ptica ili moljaca koje su opažene tijekom prošlog stoljeća i koje se navode kao dokaz evolucije su promjene unutar vrste (mikroevolucija), nešto što Biblija ne poriče, kao ni kreacionisti. Isto tako, kako saznajemo više o takozvanoj jednostavnoj stanici, ponovno nalazimo ono što je Postanak davno proglasio: da je život rezultat nevjerojatnog znanja samog Stvoritelja ili Dizajnera. Zbog činjenice da mi nismo kozmička slučajnost, već da nas je Bog stvorio, ako postoji svrha života, onda nam je Bog rekao koja je ta svrha.🙏💝✝️✝️💝moj mali dar-bibliski za sve nas-cita bibliiju -ora et labora-radi i moli-uz boziji blagoslov na sve nas💝💝✝️💖✝️

Nema komentara:

Objavi komentar