srijeda, 10. travnja 2024.


KLIMATSKA IDEOLOGIJA I ZABLUDE 23
ČOVJEK I NJEGOV UTJECAJ NA KLIMU X
OSNOVNI PROBLEM KOD KLIMATSKIH MODELA
- Freeman Dyson:
"Osnovni problem je što u slučaju klime dominiraju vrlo male strukture, poput oblaka. I ne možete ih modelirati na realan način. One su daleko premalene i previše raznolike.
Pa kažu: 'Mi predstavljamo naoblaku parametrom', ali ja to nazivam faktorom neslaganja. Dakle, imate formulu, koja vam govori ako imate toliko naoblake i toliko vlage, i toliku temperaturu, i toliki tlak, kakav će biti rezultat... Ali ako ga koristite za drugačiju klimu, kada imaju dvostruko više ugljičnog dioksida, nema jamstva da je to točno. Ne postoji način da se testira.
Znamo da biljke vrlo snažno reagiraju na pojačani ugljični dioksid. U Oak Ridgeu su proveli mnogo eksperimenata s pojačanim ugljičnim dioksidom i to ima drastičan učinak na biljke jer je glavni izvor hrane za biljke... Dakle, ako drastično promijenite ugljični dioksid za faktor dva, cijelo ponašanje biljka je drugačija. U svakom slučaju, to je tako tipično za stvari koje ignoriraju.
Potpuno im nedostaje biološka strana, koja je vjerojatno više od polovice stvarnog sustava."
FREEMAN DYSON Profesor emeritus, Princetonski institut za napredne studije (2009.)
MEĐUVLADIN PANEL UJEDINJENIH NARODA ZA KLIMATSKE PROMJENE (IPCC) JEDAN JE OD NAJGORIH IZVORA OPASNIH DEZINFORMACIJA -
John F. Clauser
Nobelova nagrada za fiziku 2022
Klimu primarno određuje ono što on naziva "termostat pokrivača oblaka", samoregulirajući proces pri čemu više oblaka počinje obavijati Zemlju kada je temperatura previsoka, i obrnuto. "On [ugljični dioksid] može ili možda nisu napravila ljudska bića,” rekao je dr. Clauser. "Nije bitno odakle dolazi."
Evo kako izgledan jedan od načina umjetnog kreiranja oblaka-

 

Nema komentara:

Objavi komentar