utorak, 9. travnja 2024.



MOLITVOM-U'..,PROSTOR-Za'.ZIVOTA-Za'.., DUHOVNO PROSVJETLjNE BOZIJEG-DARA-DUHOVNA-KOLUMNA-AMEN-MOJIH HILJADU MJESECI

🖍️MOJIH HILJADU MJESECI
♦️ Kada ste sa molitvom da drugima bude bolje, a pri tome znate Božiju obzirnost kojom On vas ne izostavlja i priprema vam bolje, nego što ste u stanju u dobru zaželjeti za druge... Takav je u odlasku ovaj najljepši i posljednji Korizmeni u mojim Sezdeset i osam,68'..,GODINA,..,, koji je pred samom Točkom sjecišta životnog koordinatnog sistema i uvod u snagu i svjetlo onih budućih u Sedamdeset-70,.Godina, U njegovom miru i snazi, dok očima aška gledah stotine svojih kalem grančica, praveći zarez i svjedočeći potom kako u njima Svemogući oživljava nova voćna stabla, njih stotine, cijelu šumu... Znaš, kada su mlada, imaju snagu, a nemaju mudrost. A kada pređu u zrelost, nemaju snagu, ali otjelotvore vlastitu mudrost, baš kao i mi ljudi. Ima čuda i čuda u takvom mjesecu kadra, mjesecu koji nagovještava svojom puninom meni moje predstojeće Sedamdeseta'..,, U.'..,mjesecu koji vjerovatno i zauvijek sva prikupljena znanja i vještine, ljude, događaje, sjećanja, nade i projekcije nepogrešivo i trajno pozicionira na njima pripadajuće mjesto, čijim slaganjem neke otvorene ladice i opcije na policama će odrediti i njihovu novu ulogu arhivske građe, neke rafe oslobađa i ostavlja prazne za nove sadržaje, ali i u skladu sa darovima novih iskrica svjesnosti, već hoće da unaprijed nagovijesti obilje i realnost novih prilika, šansi i izazova, koje se rađaju sa one strane nule, u koordinatnom polju životnog ciklusa, iza koje je potpuno isplaćena sva renta za bol i sva hipoteka na sreću.
I eto... tako može biti vrjedniji mjesec od hiljadu mjeseci, a ovaj odlazeći mi je zaista posebno poseban. Da takvo čašćenje ne znaš čime zaslužiš.
Možda....jer si pri svemu naučio da konsultuješ srce, a možda je u u Sedamdesetih- za razloge i svejedno sve, osim osjećaja da razumiješ. ... 😉Ladislav Zivanovic🙏💝✝ ... 😉Valsidal Civonaviz🙏💝✝


 

Nema komentara:

Objavi komentar